Ο μεγαλύτερος στρατηγός της εποχής μας

Αυτή η ιστορία είναι απόσπασμα του άρθρουΜήπως χαραμίζεις τα ταλέντα σου;

Ένας λάτρης της Ιστορίας πεθαίνει και πάει στον Παράδεισο. Εκεί, στην πύλη, βρίσκει τον Άγιο Πέτρο. Προτού μπει, λοιπόν, μέσα στον Παράδεισο, στέκεται για μια στιγμή, κοιτάει τον Πέτρο και του λέει:

– Να σε ρωτήσω Πέτρο κάτι που το είχα μεγάλη απορία τα τελευταία χρόνια; Μου άρεσε πολύ η Iστορία, όπως ξέρεις, και διάβασα πολλά για τα κατορθώματα του Μ.Αλεξάνδρου, αλλά και άλλων μεγάλων και τρανών στρατηγών. Όμως αναρωτιώμουν, εν τέλει, ποιος ήταν ο μεγαλύτερος στρατηγός της σημερινής εποχής;

Εκείνη τη στιγμή, ερχόταν άλλος ένας στον Παράδεισο σιγά σιγά. Τον βλέπει ο Πέτρος, και του λέει “Να η απάντησή σου. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος στρατηγός της εποχής σου”.

Τον κοιτάει ο ιστορικός άναυδος…

– Μα καλά, τον ξέρω αυτόν, ήταν ο μανάβης της γειτονιάς μου… Τι μου λες τώρα…?

– Αλήθεια, αυτός θα ήταν ο μεγαλύτερος στρατηγός της εποχής σου… ΑΝ γινόταν στρατηγός.

 

  • Έχεις  επιλέξει αυτό που πραγματικά αγαπάς να κάνεις;
  • Βασικότερο: Ξέρεις τι είναι αυτό που αγαπάς να κάνεις;
  • Έχεις σκεφτεί πόσοι Αινστάιν, Τέσλα, ΜέγΑλέξανδροι, Σωκράτες και Πλάτωνες έχουν μείνει αφανείς και αναξιοποίητοι επειδή ακολούθησαν τη δουλειά που τους είπαν οι άλλοι να ακολουθήσουν και δεν καλλιέργησαν τα ταλέντα τους και τις φυσικές σου κλίσεις;
  • Έχεις δει πώς είναι τα εκπαιδευτικά μας συστήματα και πόσες άχρηστες ώρες και πληροφορίες γεμίζουν τα παιδιά, χωρίς να τους καλλιεργούν τις δυνάμεις τους;
  • Έχεις δει πόσος κόσμος μετά τη σειρά “υποχρεωτικών” τάξεων καταλήγει να αγαπάει τη μάθηση ΛΙΓΟΤΕΡΟ απόσο όταν μπήκε, ενώ θα έπρεπε περισσότερο; Έχεις ακούσει κόσμο να λέει “έχω να διαβάσω από τότε που τέλειωσα το Λύκειο, ή το Πανεπιστήμιο;”
  • Έχεις καταλάβει σε τι κόσμο ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ δυνατοτήτων ζούμε ΣΗΜΕΡΑ, που μπορούμε να έχουμε τα πάντα στα χέρια μας, και όμως τόσοι λίγοι τα αξιοποιούν; Ότι έχουμε πρόσβαση σε υλικό των καλύτερων Πανεπιστημίων, απ’όλον τον κόσμο, σε Ο,ΤΙ μπορείς να φανταστείς; Από παλαιοντολογία και δεινοσαύρους, φυσική, διάστημα, φιλοσοφία, Ιατρική, βοτανολογία, Ψυχολογία, μουσική, τέχνες, πολεμικές τέχνες, χημεία, προγραμματισμό, ρομποτική, αυτοματισμούς και όόό,τι άλλο μπορεί να χωρέσει ο νους σου; Κάποιος με τα μέσα του σήμερα θα μπορούσε να γίνει σύγχρονος Λεονάρντο Ντα Βίντσι μέσα σε μια 10ετία και λιγότερο.
  • Πιστεύω στη Δια Βίου Μάθηση με όλο μου το είναι. Γι’αυτό για τους συνδρομητές έχω κάνει και ένα pdf με διαδικτυακές πλατφόρμες εκπαίδευσης που πραγματικά θα άξιζε να ψάξεις και να κοιτάξεις έστω και μία φορά, σε περίπτωση που κάτι σου τραβήξει το ενδιαφέρον.

Γράψε την άποψή σου, σχόλια ή κάποια ιδέα σου, εδώ :)

Scroll to Top