33 τρόποι να Ενισχύσεις το Μυαλό σου, και να βρεις λύση στο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πρόβλημα.

Έχεις κουραστεί να αισθάνεσαι αγανάκτηση και ανημπόρια;

 • Έχεις βαρεθεί να βρίσκεις άλυτα προβλήματα στο δρόμο για τους στόχους σου;
 • Αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες να τα πηγαίνεις πολύ καλύτερα, αλλά δεν ξέρεις πώς θα το κάνεις;
 • Αισθάνεσαι ότι σε μερικούς τομείς της ζωής σου έχεις κολλήσει και δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις;
 • Πιστεύεις ότι η ζωή σε αδικεί επανηλειμμένα και δεν σου προσφέρει ευκαιρίες;

"Πολλές φορές πιστεύουμε πως μας λείπουν οι ευκαιρίες ή τα μέσα, όταν στην πραγματικότητα αυτό που μας λείπει είναι η αντίληψη της εφευρετικότητάς μας“

Καλησπέρα! Είμαι ο Θεόδωρος Καρκατσούλης, ειδικευόμενος Ψυχίατρος, και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και μπορώ να σε βοηθήσω να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου.

Όλοι έχουμε μία Δημιουργική Ιδιοφυΐα μέσα μας!

Όλοι μας έχουμε μια Δημιουργική ιδιοφυΐα μέσα μας, και πως όλοι μας έχουμε βιώσει στιγμές που αναδύθηκε και μας βοήθησε σε κάποιο πρόβλημα, δίλημμα ή αναπάντητο ερώτημα που αντιμετωπίζαμε.

Θα το έχεις ζήσει σίγουρα, έστω και καταλάθος - να είσαι μέσα στη μπανιέρα και να σου έρθει μία αναλαμπή, ή στη μέση της νύχτας, ή το βράδυ προτού κοιμηθείς, να σου έρθει μία ιδέα που να μη σε αφήνει να κοιμηθείς αν δεν την καταγράψεις ή κάνεις κάτι για αυτή επί τόπου. 

Σου έχουν τύχει στιγμές που ήσουν καταρρακωμένος από τις υποχρεώσεις και τα πράγματα που είχες να κάνεις χόρευαν ασταμάτητα μέσα στο μυαλό σου; Αλλά ξαφνικά κάτι έκανες και μέσα σε μισή ώρα όλα μπήκαν στη θέση τους και αισθάνθηκες μια απόλυτη γαλήνη;

Ό,τι γίνεται, αφήνει στοιχεία πίσω του για το πώς μπορεί να επαναληφθεί.

Στοιχεία που μπορούν να μας βοηθήσουν, αν τα ακολουθήσουμε, να το αναπαράγουμε ξανά και ξανά χωρίς λάθος ή εξαίρεση, σα μυστική συνταγή.

Θα ήθελες να ξυπνάς τη Δημιουργική σου Ιδιοφυΐα όποτε θες;

Το ξέρω ότι θα το ήθελες. Όλοι μας το θέλουμε - ό,τι πρόβλημα και να έχουμε, να ξέρουμε απ'τα βάθη της καρδιάς μας ότι έχουμε τη δύναμη και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουμε, να βρούμε λύση και να ανυψωθούμε.

"Η δημιουργικότητα σε ψάχνει όσο την ψάχνεις και εσύ."

Θα πρέπει όμως να έχεις βρει τους τρόπους να της επιτρέπεις να μπει στην καθημερινότητά σου και να μάθεις πότε να την ακούς και πότε όχι, πότε σε εξυπηρετεί και πότε όχι.

"Η Δημιουργικότητα είναι Νοημοσύνη που διασκεδάζει." ~ Albert Einstein

Κάποτε αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου πρόβλημα...

Είχα βαλτώσει στη ζωή μου και δεν μπορούσα να βρω τι φταίει και τι να κάνω. Υποχρεώσεις, καθήκοντα, ευθύνες δεν μου επέτρεπαν να βάλω το μυαλό μου και τη ζωή μου σε τάξη - ή τουλάχιστον αυτό πίστευα.

Όμως "κατά λάθος" έπεσα πάνω στα σωστά πράγματα. Δοκίμασα μερικά από αυτά, και Ώ! εκ του θαύματος, το μυαλό μου καθάρισε, όπως και ο δρόμος που ανοιγόταν μπροστά μου.

Επαναλαμβάνοντας μερικά, βλέποντας τι λειτουργούσε και τι όχι, κρατούσα για τα πάντα σημειώσεις και συνέχιζα αδιαλλείπως να μαθαίνω - έβλεπα πως μερικά, όσο και να τα επαναλάμβανα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα - μου έλυναν τα χέρια και το μυαλό, σε όσο δύσκολη θέση και να βρισκόμουν.

Αυτές οι σημειώσεις, όμως, άρχισαν να βοηθούν και άλλο κόσμο στη συνέχεια...

Κατά λάθος, κάποια στιγμή, αυτές οι σημειώσεις έπεσαν στα χέρια ενός φίλου μου. Για μισή ώρα δεν άκουγε τίποτα, μόνο διάβαζε, αποσβολωμένος.

"Πολλά απ'αυτά μου τα είχες πει παλαιότερα και δε σε είχα ακούσει" μου λέει. "Όμως όταν επιτέλους σε άκουσα, όσες συμβουλές σου δοκίμασα ήταν χρυσός. Πλέον έχω ότι χρειάζομαι για να προχωρήσω και τη σχέση μου, και τη δουλειά μου, και όλα.

Επαναλαμβάνω, γιατί είναι σημαντικό:

"Πολλές φορές πιστεύουμε πως μας λείπουν οι ευκαιρίες ή τα μέσα, όταν στην πραγματικότητα αυτό που μας λείπει είναι η αντίληψη της εφευρετικότητάς μας“

"Και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάστηκε να ξέρεις τι θέλω για να με βοηθήσεις!


Αρκούσε μόνο να μου θυμήσεις πράγματα που τα έκανα ασυνείδητα, παλαιότερα, και μπορούσα να βρω τη λύση στο οτιδήποτε. Μάλλον στην πορεία τα ξέχασα...


Και αυτό εδώ είναι μαζεμένα όλα αυτά που μου είχες πει! Θα βοηθούσε πολύ κόσμο να τα οργανώσεις και να βγάλεις σε βιβλίο..."

Έτσι και έγινε, ξεκινώντας με ένα δωρεάν μικρό βιβλιαράκι που είχα στο παλιό μου site το 2014...


Στην Αναζήτηση της Δημιουργικότητας...

Με τον καιρό, αφού άρεσε στον κόσμο και τον βοηθούσαν αυτά που είχα μαζέψει για τη Δημιουργικότητα, άρχισε να ζητά περισσότερους τρόπους να την αναπτύξει.

Εν τέλει, θέλουμε να μπορούμε να ξυπνήσουμε αυτή την ευρηματική μας ιδιοφυΐα για πολλούς άλλους λόγους απ' αυτούς που περίμενα:

Εκπαιδευτικοί ψάχνουν νέους τρόπους να προσεγγίσουν τους μαθητές, και να τους κάνουν να αγαπήσουν το μάθημα.

Μαθηματικοί αναζητούν τη δημιουργικότητα για να μπορούν να δημιουργήσουν ή και να λύσουν νέα προβλήματα.

Marketers και Ηγέτες
- με ή χωρίς τίτλο - 
ψάχνουν τρόπους να "πουλήσουν" στον κόσμο τις απόψεις τους, το προϊόν τους, τι ιδέες τους, τον εαυτό τους και να επηρεάσουν τον κόσμο.

Επιστήμονες, επιχειρηματίες, προγραμματιστές - όλοι προσπαθούν να λύσουν προβλήματα και να βελτιώσουν τον κόσμο με νέους τρόπους, καλύτερους, ταχύτερους, αποδοτικότερους.

Όλοι ψάχνουμε αυτή τη
Δημιουργική Ιδιοφυΐα μέσα μας:

 • Πώς μπορούμε να την κάνουμε να αναδύεται πιο συχνά;
 • Πώς μπορούμε να είμαστε πιο δημιουργικοί και ευρηματικοί;
 • Πώς μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα που φαίνονται τελείως ανεπίλυτα;
 • Σε αυτή την περίοδο της δραματικής διάσπασης της προσοχής και του καταιγισμού πληροφοριών, πώς μπορούμε να συγκεντρωνόμαστε καλύτερα;
 • Πώς να αποφεύγουμε ή να αντιμετωπίζουμε διάφορα αρνητικά συναισθήματα, όπως αυτό της υπερφόρτωσης;
 • Ακόμη και να βρούμε τι πρέπει να κάνουμε, πώς μπορούμε να πάψουμε την αναβλητικότητα και να ξεκινήσουμε να βάζουμε κάποια πράγματα σε εφαρμογή;

Ετσι λοιπόν, μετά από επιμονή των αναγνωστών και των φίλων μου οργάνωσα και ανέπτυξα περισσότερο αυτές τις "Σημειώσεις", και έγιναν αυτό το βιβλίο:

ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ:

33 Τρόποι για να Ενισχύσεις τη Δημιουργικότητά σου

Η Δημιουργικότητα είναι μια φυσική ικανότητα του εγκεφάλου μας, και όταν βελτιώνουμε τις επιδόσεις του εγκεφάλου μας, αυτή αυξάνεται ταυτόχρονα.

Σε αυτό το βιβλίο:

 1.  Απαντώνται όλες οι παραπάνω ερωτήσεις, δίνοντας τουλάχιστον 33 διαφορετικούς τρόπους που μπορείς να γίνεις πιο δημιουργικός.
 2. Σε κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνονται δραστηριότητες, ασκήσεις, και μικρά βήματα που μπορείς να κάνεις  για να γίνεσαι όλο και καλύτερος στο να επιλύεις προβλήματα.
 3. Συνολικά περιέχει πάνω από 100 δραστηριότητες, όχι μόνο για παραπάνω δημιουργικότητα, αλλά και νοητική διαύγεια και ηρεμία στην καθημερινότητά σου.

Τι λένε αυτοί που το αγόρασαν πρώτοι:

John Doe UI/UX Designer

“Σίγουρα αξίζει! Τροφή για το μυαλό!”

"Σίγουρα ένα άξιο βιβλίο. Πραγματικά απόλαυσα πώς ο συγγραφέας τοποθέτησε με πολύ απλό λόγο όλους αυτούς τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να ενισχύσει τον εγκέφαλό του.

Ο εγκέφαλός μας μπορεί να μας παίξει περίεργα παιχνίδια μερικές φορές, οπότε για να τα διαχειριστούμε όλα αυτά, χρειάζεται να δαμάσουμε τα ένστικτά μας.

Αυτό το βιβλίο περιέχει μερικές πολύ χρήσιμες, αποδεδειγμένες τεχνικές ώστε να σε βοηθήσει να καταφέρεις να λύσεις τα όποια προβλήματα έχεις."

Roberto Zanon
- Online εκδότης & Internet Marketer &
Συγγραφέας και ιδρυτής του Project Be Best

“Σίγουρα θα ενισχύσει τον εγκέφαλό σου!”


Ο Θοδωρής Καρκατσούλης έχει κάνει σπουδαία δουλειά και πραγματικά το κατέχει το αντικείμενο.

Οι τεχνικές που παρουσιάζονται στο βιβλίο βοηθούν πολύ τον καθένα να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του. Προσωπικά τις βρήκα πολύ χρήσιμες για το πώς να κάνω τον εγκέφαλό μου να λειτουργεί αποδοτικότερα!

Το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ απλό τρόπο, χωρίς περιττούς τεχνικούς όρους, που κατά τη γνώμη μου το κάνει πολύ ευανάγνωστο απ'όλους.
Παρά το μη-τεχνικό στυλ του βιβλίου, μπορώ με βεβαιότητα να πω (ως επιστήμονας και εγώ) ότι το επιστημονικό επίπεδο του βιβλίου είναι σίγουρα υψηλό!

Το αγάπησα, και το συνηστώ σε όλους!

Μιχάλης Κοβάνης
- Φυσικός, Ερευνητής & Προγραμματιστής στο Κέντορ Επιδημιολογικών Ερευνών και Στατιστικής, Sorbonne, Παρίσι, Γαλλία.

John Doe UI/UX Designer
John Doe UI/UX Designer

“Βελτίωσε τη ζωή σου μαθαίνοντας να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου και χτίζοντας θετικές συνήθειες!”

Τι καταπληκτικό βιβλίο! Εύχομαι να είχα "σκοντάψει" πάνω του μερικά χρόνια νωρίτερα, όταν είχα ξεκινήσει τη προσωπική μου πορεία στην βελτίωση του εαυτού μου.
Το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα και να χτίζουμε θετικές συνήθειες μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι στον σημερινό Δυτικό "πολιτισμένο" κόσμο είμαστε πιο αγχωμένοι και πιεσμένοι από ποτέ.
Αυτό επίσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξελιχθήκαμε για ένα περιβάλλον τελείως διαφορετικό από αυτό στο οποίο κατοικούμε τώρα. Ως αποτέλεσμα, κουβαλάμε όλων των ειδών βιολογικά "σκουπίδια". Οι εγκέφαλοί μας μετατρέπουν τις καθημερινές μας περιστάσεις σε δυνητικές απειλές, και ανεξέλεγκτα συναισθήματα παίρνουν τον έλεγχο.
Όμως, εδώ είναι τα καλά νέα: Δεν είμαστε οι περιορισμένοι αγχωτικοί οργανισμοί που πιστεύαμε κάποτε πως είμαστε. Οι εξελίξεις στις επιστήμες μας δείχνουν ότι ο εγκέφαλός μας έχει σπουδαία ευλυγισία στο να αλλάζει τον τρόπο που είναι καλωδιωμένος - αυτό που αποκαλούνε Νευροπλαστικότητα.
Αυτό το βιβλίο σε εφοδιάζει με πολλές εκπληκτικές τεχνικές για το πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς όλα αυτά, και εξηγεί πολλούς από τους τρόπους που λειτουργεί ο εγκέφαλός μας.
Για παράδειγμα, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί μας έρχονται οι απαντήσεις στα προβλήματά μας κατά τη διάρκεια του ύπνου μας ή όταν δεν τα σκεφτόμαστε; Αυτό το βιβλίο εξηγεί ένα σωρό τέτοια ωραία πράγματα.

Αντώνης Αρβανιτάκης
- Home-Workout/Bodyweight exercise coach,
Iδρυτής και συγγραφέας του Home-made-muscle και πολλών βιβλίων στο Amazon.

Θες να αφυπνίσεις μεγαλύτερο μέρος της εσωτερικής σου δύναμής;
Θες να ανακαλύψεις περισσότερο το ποιος πραγματικά είσαι;

Τότε, θα χρειαστεί να μάθεις να χειρίζεσαι τη Φαντασία και τη Δημιουργικότητά σου.

Δημιουργικότητα δεν χρειάζεται μόνο ο ζωγράφος ή ο καλλιτέχνης.

Η Δημιουργική Φαντασία είναι η Δύναμη που έριξε τον ανθρώπινο πολιτισμό στις μεγαλύτερες αβύσσους της ιστορίας του.

Είναι επίσης η ίδια Δύναμη που ταυτόχρονα τον οδήγησε στην πρόοδο, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία και έως εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Είναι η δύναμη που, όταν είναι ανεξέλεγκτη, οδηγεί έναν άνθρωπο στην κατάθλιψη, τον πανικό και σε σοβαρότερα προβλήματα.

Και είναι η ίδια δύναμη που, όταν είναι ελεγχόμενη, δημιουργεί τους Ηγέτες και τους Ήρωες, γνωστούς και αγνώστους, που δημιουργούν ικανότητες, κινήματα ή κοινότητες με τέτοια ισχύ, που αλλάζουν τη ροή της Ιστορίας.

Είσαι έτοιμος να αφυπνίσεις αυτή τη Δύναμη;

8€ 
(ή όσα πιστεύεις εσύ ότι αξίζει).

Έξτρα Δώρο το ερωτηματολόγιο:

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ:

Ένας οδηγός 25 (+έξτρα 33) Ερωτήσεων, για να ανακαλύψεις τις κρυφές απαντήσεις του Εαυτού σου

Αυτό το βιβλιαράκι κανονικά είναι δώρο για τους συνδρομητές που τόσο καιρό με υποστηρίζουν (Σας ευχαριστώ για όλα).

Επειδή οι ερωτήσεις, και συγκεκριμένα οι έξυπνες ερωτήσεις, είναι ένας απ'τους καλύτερους τρόπους κάποιος να ενισχύσει τη δημιουργικότητά του, δε θα μπορούσα να παραλείψω αυτό εδώ το βιβλιαράκι.

Σε αυτό μάζεψα 25 (και άλλες 33 για τους "έξτρα αποφασισμένους") απ'τις καλύτερες ερωτήσεις (και ακόμα περισσότερα υπο-ερωτήματα) που μπορείς να σκέφτεσαι και να γράφεις τακτικά, και σύμφωνα με τις απαντήσεις σου, να ρυθμίζεις πολλά πράγματα στην καθημερινή σου ζωή.

Το κατά πόσο θα σε βοηθήσει, εξαρτάται απολύτως από το:

 • κατά πόσο ικανοποιητικά για σένα θα απαντήσεις αυτές τις ερωτήσεις
 • κατά πόσο θα κάτσεις να τις σκεφτείς εις βάθος, όλες τους
 • κατά πόσο θα δράσεις επί αυτών που θα σκεφτείς
 • πόσο θα τις σκέφτεσαι, πόσο συχνά θα τις επισκέπτεσαι και
 • πόσο θα τις συζητάς με άλλους.
Θεόδωρος Καρκατσούλης
Συγγραφέας του "Πάντα Υπάρχει Λύση" και του
neuroselfmastery.gr

Ποιος είμαι;

Ονομάζομαι Θεόδωρος Καρκατσούλης και είμαι 2ετής ειδικευόμενος Ψυχίατρος,  πτυχιούχος της Ιατρικής Ιωαννίνων.  Η Ψυχιατρική ήταν ένα μεγάλο μου όνειρο και στόχος από όσο με θυμάμαι.

Είμαι αφοσιωμένος να σου μεταδώσω όσα περισσότερα μπορώ από το (πολύ) διάβασμα και τις έως τώρα εμπειρίες μου, σε απλή, κατανοητή γλώσσα και με ιστορίες, για να σε προβληματίσω να βρεις τις δικές σου απαντήσεις, ώστε να ξαναβρείς το πάθος, το χαμόγελό και τον ενθουσιασμό σου για ζωή. Ταυτόχρονα, καθ'οδόν, θα κατακτάς όλο και περισσότερη κυριαρχία επί του μυαλού και των συναισθημάτων σου.

Άλλοι που το διαβάσαν, σχολίασαν:

John Doe UI/UX Designer

“Γραφή που σε απορροφά και σπουδαίο περιεχόμενο!”


Καταπληκτικό βιβλίο!

Είναι τόσο σπάνιο να βρεις κάτι που θα σε απορροφήσει τόσο, διαβάζοντας μη-μυθιστορηματικά βιβλία στις μέρες μας.
Έχει καταπληκτικές συμβουλές για την Επιλυτικότητα προβλημάτων, πολύ εκτενή έρευνα από πίσω του, και πάνω απ'όλα σπουδαία αξία να προσφέρει!

Συνιστώ αυτό το βιβλίο σε όποιον θέλει να ενισχύσει τη Δημιουργικότητά του - είναι πολύ ευχάριστο στην ανάγνωση και μπορείς να το τελειώσεις σε δύο τρεις μέρες.

Φίλιππος Καραϊλανίδης
- Web Developer & Freelancer Προγραμματιστής

“Οι πρακτικές συμβουλές επανεφευρίσκονται!”

“Είχα κουραστεί από όλες τις γρήγορες, εύκολες και φτηνές λύσεις / προτάσεις βασισμένες στις εμπειρίες κάποιου (αν αλήθευαν). Το βιβλίο του Καρκατσούλη μου έδωσε νέες ιδέες για να είμαι πιο δημιουργικός, το οποίο πιστεύω πως είναι πιο σημαντικό από δουλειά "ξεπλύνετε και επαναλάβατε".

Αγάπησα τον τρόπο που υποστηρίζει τις συμβουλές του. Όχι υπερβολικά περίπλοκος, αλλά ούτε και υπερβολικά απλός. Άξιζε τον χρόνο μου, και ουσιαστικά το χρησιμοποιώ σαν βιβλίο αναφοράς, παρά σαν κάτι που το διαβάζεις μία φορά.

Σπουδαία δουλειά! Περιμένω το επόμενο!

Γεώργιος Κουρόγιωργας
- Marketing Analyst, Social Media Marketer, καθηγητής Marketing
John Doe UI/UX Designer

“Συνήθως δε γράφω κριτικές.”

Συνήθως δε γράφω κριτικές γιατί τα περισσότερα βιβλία που αγοράζω έχουν πάρα πολλές. Αλλά αφού αυτό μόλις βγήκε και σίγουρα μπήκε στα κορυφαία 3 βιβλία για 'μένα, θα γράψω.

Αυτό το βιβλίο άλλαξε τελείως τον τρόπο που βλέπω πολλά πράγματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά είναι ο είδος του βιβλίου που θες να το διαβάσεις όλο μονομιάς, δεν μπορούσα να το αφήσω απ'τα χέρια μου (αν και είμαι διακοπές και σίγουρα έχω πολύ χρόνο). 5 αστέρια όλα δικά σου.

Υ.Γ.: Είμαι μαθηματικός, και συνιστώ αυτό το βιβλίο σε όσους δουλεύουν στον τομέα μου, το να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα είναι ζωτικό για εμάς και κάθε σοβαρός μαθηματικός το ξέρει. Για τους υπόλοιπους που δεν είναι των Μαθηματικών, πιστεύω πως το να αναπτύξετε δημιουργική σκέψη είναι ένας σπουδαίος τρόπος να ενισχύσει την επιλυτικότητά σας, και ίσως να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα μαθηματικά. :Ρ

Σπουδαίο βιβλίο, σπουδαία εμπειρία να το διαβάσω.

Σωκράτης
- Μαθηματικός

Και τα δύο μαζί στην τιμή των 8€

(ή όσα πιστεύεις εσύ ότι αξίζει).

Δώρο το ερωτηματολόγιο:

100% Satisfaction Guaranteed

Secure
Payment

100% Εγγύηση Ικανοποίησης

Προστατεύεσαι 100% από την Εγγύηση Ικανοποίησης.
Αν εντός 30 ημερών θεωρήσεις πως η αξία που έχεις πάρει από το βιβλίο και αφού δοκιμάσεις τις περισσότερες τεχνικές, δεν είναι τουλάχιστον διπλάσια αυτού που πλήρωσες, σου επιστρέφω το 100% των χρημάτων σου πίσω.

Scroll to Top